Konservativt vårseminarium 14 maj i Uppsala – Oikos och Heimdal

24 april 2022

Tankesmedjan Oikos och Föreningen Heimdal håller den 14 maj ett konservativt vårseminarium i Uppsala för svenska och utländska studenter, akademiker och journalister. Det dramatiska internationella läget, det kommande svenska valet, och läget för svensk och europeisk konservatism är de givna ämnena. Bland talarna finns Thomas Gür, Ivar Arpi, Dick Erixon, och många fler.

Medan det rysk-ukrainska kriget rasar längs Europas östra gränser överväger Sverige och Finland att ansöka om medlemskap i Nato. Det geostrategiska läget i Östersjöområdet och i Arktis är statt i snabb förändring, och nya säkerhetspolitiska frågor och dilemman som måste hanteras framträder allt tydligare. Vilka är möjligheterna och utmaningarna för Sverige, och för våra vänner och allierade? Flera viktiga europeiska länder har redan gått till val eller kommer att göra det under 2022, vilket ställer den västerländska högern inför viktiga vägval. Hur bör det skiftande europiska politiska landskapet bäst navigeras? Vilka möjligheter att flytta fram högerns positioner har uppenbarat sig, och vilka fallgropar måste vi ge akt på?

Slutligen erbjuder det svenska valet i september en historisk och aldrig tidigare skådad möjlighet för den svenska konservativa rörelsen att i grunden förändra det politiska landskapet – men kan de fortfarande splittrade svenska högerpartierna samarbeta och finna en gemensam röst?

Seminariumet äger rum på S:t Larsgatan 10 klockan 13:00 – 17:30.

Att delta på det konservativa vårseminariet kostar 100 kronor, och antalet platser är begränsat! Anmäl dig genom att swisha 100 kronor till 1234850186, och genom att fylla i detta formuläret.