Oikos Förlags lansering av Röd, Vit & Blå

15 juni 2022

Onsdag den 15/6 – 2022, klockan 19:00.

Tankesmedjan Oikos bjuder tillsammans med den norske författaren Asle Toje in till boklansering av sin senaste bok ”Röd, Vit och Blå”.

I en samling essäer från sina resor i Europa under 2010 – 2020 beskriver Asle Toje ett Europa som sakta faller ihop. Hur kommer det sig att det en gång mäktiga och framstående Europa idag är en blek skugga av sitt forna jag? Kontinenten som var epicentrum för den moderna världen med sin musik, konst, litteratur, politik, arkitektur och uppfinningsrikedom står snart i skuggan av Kina och USA.

Den storskaliga invandringen har förändrat Europa både ekonomiskt och kulturellt där man i många europeiska länder nu har en ny underklass som står långt ifrån samhället och arbetsmarknaden.
”Finns det några lösningar eller kommer motsättningarna fortsatt att skärpas mellan de urbana världsmedborgarna och de vanliga människor på landsbygden som nu alltmer kraftfullt börjat kräva att få sin röst hörd?”

Asle Toje är en av Skandinaviens ledande konservativa intellektuella. Han är forskare, skribent och en välkänd samhällsdebattör i sitt hemland Norge. Toje är en av tankesmedjan Oikos grundare. Han har en doktorsexamen i statsvetenskap ifrån universitetet i Cambridge och har bland annat varit verksam vid Columbia University i New York.

Toje är också författare till 8 böcker som sålts i stora upplagor och översatts till flera språk. Oikos utgivning av ”Röd, vit och blå” är dock den första publiceringen någonsin av hans verk på svenska.

Boklanseringen börjar vid klockan 19:00 på Hotell Skeppsholmen i Skridskopaviljongen.

Fyll i informationen i det länkade formuläret för att anmäla ditt intresse till boklanseringen. Vi meddelar dig samma dag som evenemanget via mail om eventet är fullt och din plats inte bekräftats.

Välkommen!