Oikos Förlags lansering av Röd, Vit & Blå

17 juni 2022

Tack till alla som deltog på Oikos boklansering med Asle Toje i onsdags!

Tankesmedjan Oikos bjöd tillsammans med den norska författaren Asle Toje i en boklansering av sin senaste bok ”Röd, Vit & Blå”.

I en samling essäer från sina resor i Europa under 2010 – 2020 beskriver Asle Toje ett Europa som sakta faller ihop.Hur kommer det sig att det en gång mäktiga och framstående Europa idag är en blek skugga av sitt forna jag? Kontineneten som var epicentrum för den moderna världen med sin musik, konst, litteratur, politik, arkitektur och uppfinningsrikedom står snart i skugga av Kina och USA.

Den storskaliga invandringen har förändrat Europa både ekonomiskt och kulturellt där man i många europeiska länder nu har en ny underklass som står långt ifrån samhället och arbetsmarknaden.

”Finns det några lösningar eller kommer motsättningar fortsatt att skärpas mellan de urbana världsmedborgarna och de vanliga människor på landsbygden som nu alltmer kraftfullt börjat kräva att få sin röst hörd?”

Asle Toje är en av Skandinaviens ledande konservativa intellektuella. Han är forskare, skribent och en välkänd samhällsdebattör i sitt hemland Norge.

Toje är också en av Tankesmedjan Oikos grundare. Han har en doktorsexamen i statsvetenskap ifrån universitetet i Cambridge och har bland annat varit verksam vid Columbia University i New York.

Toje är författare till 8 böcker som sålts i stora upplagor och översatts till flera språk. Oikos utgivning av ”Röd, Vit & Blå” är dock den första publiceringen någonsin av hans verk på svenska.