Sommarseminarium

15 maj 2024

Tankesmedjan Oikos håller den 1 juni ett konservativt sommarseminarium i Uppsala för svenska och utländska studenter, akademiker och journalister. Dagens teman är dels den nya svenska kärnkraftssatsningen, och dels Natos framtid.

Sveriges medlemskap i Nato, kriget i Ukraina, den planerade svenska grupperingen av förband i Lettland, och det kommande amerikanska presidentvalet gör Natos framtid till en för svenska förhållanden mer brännande fråga än någonsin tidigare.

Tidöpartiernas plan att få motsvarande två nya fullstora kärnreaktorer på plats senast till 2035, och 10 stycken till 2045, är minst sagt ambitiös. Men hur realistiskt är det? Är det ens möjligt att bygga ny kärnkraft på dagens elmarknad? Och vilken roll bör staten spela?

Bland talarna finns Simon Wakter från Timbro Miljöinstitut, Robert Tyler från New Direction i Bryssel, Kristóf Veres från Danube Institute i Budapest, och många fler.

Att delta på det konservativa sommarseminariet kostar 100 kronor, och antalet platser är begränsat! Anmäl dig senast 29 april genom att swisha 100 kronor till 1234850186.