bokprojekt

23 november 2020

Oikos har säkrat översättningsrättigheterna till årets konservativa bok!

Den israeliske konservative filosofen Yoram Hazony är doktor i politisk filosofi, utbildad bland annat vid det anrika Princeton University i USA. Han är också ordförande för Edmund Burke Foundation och The Herzl Institute – Machon Herzl.

Hans bok ”The Virtue of Nationalism” utsågs 2019 till årets konservativa bok och har varit ett av de mest omtalade verken inom politisk litteratur sedan den först publicerades år 2018.

Boken utgör ett filosofiskt och emotionellt försvar för nationalstaten som idé och organisationsform och är samtidigt ett intellektuellt stridsrop mot den liberala internationalism som Hazony betecknar som en imperialistisk ideologi.

Oikos har säkrat översättningsrättigheterna till ”Nationalismens dygd”. Arbetet med den svenska utgåvan är långt framskridet och vi hoppas kunna ge ut boken inom de närmaste månaderna.

Vill du hjälpa oss att förverkliga detta projekt så snart som möjligt och i så stor skala som möjligt? Lämna då gärna en gåva via Swish och märk din gåva med Namn + Bokprojekt.

Alla som lämnar ett bidrag på minst 1000 kr kommer, om man så önskar, att få sitt namn tryckt i ett hedersomnämnande i boken. Meddela om du vill förbli anonym.

SWISHA: 1234850186

Märk din gåva med (Namn+Bokprojekt)

Tack för ditt stöd!