Oikos utlyser nya resestipendier till konferens i Norge 20-22 maj

12 april 2022

I syfte att erbjuda nya möjligheter för konservativa studenter och unga ledare vill Oikos erbjuda ett antal resestipendier om 2000kr för deltagande vid den norska konservativa Scruton-konferensen ”Nostos” i Oslo, helgen 20-22 maj.

Ansökan till resestipendiet är öppen till och med söndagen den 24/4. Urvalsprocessen baseras på motivationsbrev som ifylls i ansökningsformuläret. Formulär för ansökan

New Direction kommer i samarbete med Foreningen for alle konservative studenter (FAKS) i Norge och The Roger Scruton Legacy Foundation att samla forskare, författare och studenter till Nostos-konferensen, som är tillägnad den engelske filosofen Sir Roger Scrutons (1944-2020) arbete och tankar. Det moderna politiska landskapet domineras av konsekvenserna av alienation – från familjen, från samhället, från traditionen. Roger Scrutons arbete betonar dock vårt grundläggande mänskliga behov av tillhörighet. Kärnan i hans politiska filosofi är hans föreställning om vårt gemensamma hem; Nostos-konferensen kommer att vara en del av vår resa dit. Genom att utforska relevanta aspekter av Scrutons tänkande, som Oikos, grön filosofi, skönhet och nation, kommer vi att försöka bygga upp en konstruktiv vision för konservatismens framtid i Europa.

Sista ansökningsdag 24/4